Hyperloop-starters trekken samen op

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het Delftse Hardt Hyperloop en drie collega-startups uit Europa en Canada nemen het initiatief bij het ontwikkelen van internationale standaarden, procedures en regelgeving voor hyperloop-systemen. De vier spelers willen daarmee de weg effenen voor de adoptie van hyperloop-systemen. Door samen op te trekken, kunnen ze een enkel aanspreekpunt vormen voor overheden en andere betrokkenen. Ze hopen dat andere spelers ook aanhaken.

Naast Hardt gaat het om het Canadese Transpod, het Spaanse Zeleros en het Poolse Hyper Poland. De grote jongens in de hyperloop-wereld, Virgin Hyperloop One en Hyperloop Transport Technologies, zijn niet betrokken bij het initiatief. Toch brengt het viertal via hun respectievelijke netwerken best een aantal belangrijke spelers bij elkaar. Hardt geniet onder meer ondersteuning van de NS, Tata Steel en bouwbedrijf Bam, de andere bedrijven hebben soortgelijke lijntjes naar nationale infrastructuurbedrijven, toeleveranciers en overheden.

Ondertussen lopen steeds meer overheden warm voor het idee van de hyperloop. Zo aast Den Haag op een hyperloop-kenniscentrum samen met de TU Delft, met pilottrajecten naar Parijs en Düsseldorf. Donderdag debatteert de gemeenteraad over de plannen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.