Hydraulicatransducer meet positie met Hall-sensor

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Magnet Schultz introduceert een nieuwe scanner-transducer voor hydraulische toepassingen. De component is gebaseerd op het principe van de beproefde Hall-sensoren, met een nauwkeurigheid van 1 procent. Door de nieuwe constructie zijn montage en afstelling eenvoudiger dan bij traditionele systemen. Er is geen formele verbinding meer tussen de stang van de sensor en het element waarvan deze de positie moet registreren. Een ingebouwde veer drukt de sensorstang tegen het te meten voorwerp, waardoor diens positie als het ware wordt afgetast.

De transducer kan de positie tot op 6 mm nauwkeurig meten en het omhulsel kan tot 80 bar druk absorberen. Een M8-schroefconnector zorgt voor de elektrische verbinding. Met de juiste stekker voldoet de component aan de beschermingsfactor IP54. Rotero, distributeur van Magnet Schultz in de Benelux, laat weten dat mechanische aanpassingen, een verhoogde drukweerstand en een hogere beschermingsfactor mogelijk zijn op aanvraag.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen