Hydratec breidt uit in agro en food

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het beursgenoteerde industrieconcern Hydratec heeft een belang van 88,5 procent genomen in Lias Industries. Het betaalt circa 17,5 miljoen euro voor het aandeel. Lias is de moedermaatschappij van Pas Reform in Zeddam en Lan Handling Systemen in Tilburg. Die eerste tak ontwerpt en levert eierbroedmachines aan boerenbedrijven en haalt daarmee een jaaromzet van grofweg 50 miljoen euro. Het tweede onderdeel is een kleinere specialist in handlingsystemen voor de voedingsmiddelenindustrie met een jaaromzet van ongeveer 10 miljoen euro.

Met terugwerkende kracht worden de omzet en resultaten van Lias vanaf begin september opgenomen in Hydratecs jaarcijfers voor 2011. Over die periode bedraagt de omzet van Lias zo‘n 22 miljoen euro. Dat vertaalt zich in een bedrijfsresultaat van 2,0 miljoen en een nettowinst van 1,4 miljoen euro. De jaaromzet van Hydratec komt hiermee op ongeveer 82,5 miljoen euro, de nettowinst zal circa 3,1 miljoen euro bedragen.

Agro en food is een nieuwe markt voor Hydratec Industries. De holding had tot nu toe twee hoofdactiviteiten. Dochter Danielson Europe ontwerpt en produceert elektronische bedieningspanelen en heeft faciliteiten in Hardenberg en het Engelse Aylesbury. De tweede activiteit is het ontwerp en de productie van kunststof onderdelen en geblazen kunststof verpakkingen. Daarvoor heeft het twee bedrijfsonderdelen: Timmerije in Neede en Euro Mouldings in Nijverdal. Gezien het grote belang van Lias in de totale activiteiten van Hydratec is Lias-directeur Bart Aangenendt aangesteld als directeur van Hydratec.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.