Huwelijk Rockwell en PTC werpt eerste vruchten af

Alexander Pil
Leestijd: 6 minuten

Elk jaar brengt Rockwell Automation zijn partners en klanten bij elkaar voor de Automation Fair. Op de afgelopen editie in Philadelphia was de veelbelovende deal met PTC het meest besproken onderwerp. Maar het ging ook over artificial intelligence, personeelstekorten en augmented reality.

2018 was een memorabel jaar voor Rockwell Automation. In de zomer sloot de Amerikaanse automatiseerder een strategische samenwerkingsovereenkomst met PTC. Om het huwelijk te bekrachtigen, investeerde Rockwell liefst een miljard dollar in zijn nieuwe partner. De achterliggende gedachte is dat de twee multinationals steeds meer naar elkaar toegroeien: PTC wordt met zijn it-oplossingen de ot-wereld in getrokken en Rockwell beweegt juist de andere kant op, richting it en software. Omdat beide bedrijven grote ambities hebben die ze lastig alleen kunnen waarmaken, hebben ze de handen ineengeslagen.

ā€˜Nu it en ot convergeren, ontstaat er een natuurlijke match tussen onze bedrijvenā€™, zegt Rockwell-ceo Blake Moret over de deal. ā€˜Samen bieden we de meest uitgebreide en flexibele iot-oplossing die er voor de industriĆ«le markt verkrijgbaar is.ā€™ Meer in het bijzonder zijn PTC en Rockwell overeengekomen om hun smart factory-technologieĆ«n te integreren. Zo zullen het iot-platform Thingworx, de industriĆ«le connectiviteitsoplossing Kepware en het ar-platform Vuforia van PTC worden gecombineerd met Rockwells platforms voor industriĆ«le automatisering, zoals Factorytalk-mes, Factorytalk Analytics en Industrial Automation. Het eerste resultaat is Factorytalk Automationsuite (zie pagina 34).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naarĀ 024 350 3532Ā of stuur een e-mail naarĀ info@techwatch.nl.