HU herziet opleiding industriële automatisering

Frank Senteur
Leestijd: 4 minuten

Het gaf nogal wat reuring: via de sociale media ging het gerucht dat de Hogeschool Utrecht een streep zet door haar opleiding industriële automatisering. De industrie sprong er gelijk bovenop. Wat is er nou precies aan de hand?

Eind vorig jaar begon het te rommelen. Op Twitter en Facebook verschenen berichten dat de Hogeschool Utrecht (HU) haar opleiding industriële automatisering ging opheffen. Dit veroorzaakte niet alleen veel onrust onder studenten, ook het bedrijfsleven was in paniek. Want juist aan industriële-automatiseringsexperts is nu al een tekort en uitgerekend Utrecht heeft een van de beste opleidingen op dit vlak.

’In eerste instantie is een groep bedrijven in gesprek gegaan met de HU, maar dit gaf eerder meer onduidelijkheid dan duidelijkheid‘, vertelt Feda-voorzitter Egbert Stremmelaar. ’Nadat we als Feda het resultaat van het overleg tussen de bedrijven en de HU hadden vernomen – of eigenlijk het volledig ontbreken van goed overleg – hebben we op initiatief van en met de FME iedereen erbij gehaald: de Metaalunie, de FHI, Uneto-VNI en uiteraard de groep verontruste bedrijven. Dit was ons iets te belangrijk om zomaar te laten gebeuren.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.