HTSM-partners presenteren Duitslandplan

Jessica Vermeer
16 januari 2020

De partners van de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) bundelen hun kennis en krachten in een gezamenlijk plan om nauwer samen te werken met de oosterburen. Duitsland is al de belangrijkste handelspartner van Nederland; het plan heeft als doel om juist als technologie- en innovatiepartner de krachten te bundelen. Het is een aanzet voor een meerjarige hightech-programmering Nederland-Duitsland.

De ambitie van HTSM is om de komende jaren te groeien. Mark Hendrikse van de topsector zegt hierover: ‘Duitsland is het grootste exportland voor Nederland. We willen er nu voor zorgen dat Duitsland ook op het gebied van innovatie voor ons kiest en niet voor andere landen.’

Credit: Holland High Tech

De traditionele industrie van Duitsland staat voor grote veranderingen zoals de energietransitie en digitalisering. HTSM denkt dat ze daar wel ondersteuning bij kan gebruiken. Het plan haalt voorbeelden aan van technologieën waarin Nederland vergevorderd is, zoals slimme laadpalen, het terugleveren van energie aan het net en de ontwikkeling van lichtgewicht materialen voor de automotive-industrie.