HP verbindt 3d-scantechnologie met Ultimaker

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

3d-printerfabrikant Ultimaker heeft de integratie aangekondigd van HP-scansoftware met Ultimaker Cura. Deze integratie vereenvoudigt de workflow van het 3d printen wanneer er wordt gebruikgemaakt van scans van HP’s Sprout en 3D Structured Light Scanner Pro S3.

De integratie is een nieuw voorbeeld in de groeiende lijst met Ultimaker Cura-ondersteunde 3d-toepassingen. Zo heeft Ultimaker al integraties gerealiseerd met Siemens NX en Solidworks om naadloze 3D-printworkflows uit cad- en plm-systemen te garanderen. HP werkt ook samen met softwareleveranciers om end-to-end producties van 3d-geprinte onderdelen te integreren.

Frans Rintjema, directeur Immersive Computing bij HP, legt uit: ‘Deze integratie voorziet in een groeiende marktbehoefte door 3d-printmogelijkheden te embedden in professionele workflows. Hierdoor kunnen klanten overwegen om het scannen en 3d printen te combineren en verouderde onderdelen te vervangen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.