HP lanceert 3d-productieprinter voor fabrikanten

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

HP heeft zijn eerste production-ready 3d-printsysteem voor fabrikanten op de markt gebracht. De HP Jet Fusion 3D Printing Solution is grensverleggend voor de design-, prototyping- en de productie-industrie, aldus de printerfabrikant. Het systeem levert kwalitatief hoogwaardige onderdelen, is tot tien keer sneller en produceert voor de helft van de prijs ten opzichte van huidige 3d-printsystemen, claimt HP. Doordat het systeem functionele onderdelen op het niveau van voxels print (een voxel is de driedimensionale pixel), biedt HP klanten veel opties voor productiemaatwerk, bijvoorbeeld door aanpasbare deeleigenschappen.

‘Ons 3d-printplatform is uniek in het vermogen om 340 miljoen voxels per seconde te printen’, zegt Stephen Nigro, president of HP’s 3d-printbusiness. ‘De nieuwe HP Jet Fusion 3D Printing Solution levert een combinatie van snelheid en kwaliteit tegen de laagste kosten in de markt. Dit betekent dat fabrikanten de manier waarop zij producten ontwerpen volledig kunnen vernieuwen.’

De ontwikkeling van de nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer is voortgekomen uit jarenlang onderzoek in fijnmechanica, microvloeistoffen en materiaalwetenschappen. HP werkte samen met toonaangevende fabrikanten, co-ontwikkelpartners en strategische partners zoals Nike, BMW, Autodesk, Jabil, Johnson & Johnson, Materialise, Proto Labs, Shapeways en Siemens.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.