Horner ontwikkelt vandaalbestendige HMI-PLC-combi

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Duranmatic brengt een robuuste all-in-one controller op de markt van zijn Ierse leverancier Horner APG. De componenten uit de RX-serie combineren een HMI met een PLC. Kenmerkend is de volledig metalen behuizing en het slagvaste touchscreen van de unit.

De RX-371 heeft een 5,7 inch TFT-display met regelbaar backlight en is standaard uitgerust met 10/100 Mbps Ethernet en een 2 GB MicroSD-slot. De robuustheid wordt bereikt door onder meer een TFT-display dat in zonlicht leesbaar is, een behuizing uit aluminium en staal, slagvast lexaan touchscreen, functietoetsen gebaseerd op een magnetische technologie en een temperatuurbereik van -30 tot 60 graden Celsius. Hiermee zijn veel buitentoepassingen bereikbaar.

De RX heeft twee seriële poorten waarover meerdere protocollen gelijktijdig actief kunnen zijn en waarmee bijna ieder serieel apparaat kan worden gekoppeld. De ingebouwde webserver biedt een goed alternatief voor dure en complexe Scada-systemen. De MicroSD-kaart kan onder meer worden gebruikt voor receptbeheer of datalogging. Via de FTP-server kan de unit van nieuwe recepten of een programma worden voorzien maar het is ook mogelijk data van de MicroSD-kaart te downloaden.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen