Hoogleraar ultraprecisietechnologie breekt lans voor zijn vak

René Raaijmakers
Leestijd: 8 minuten

Paul Shore, hoogleraar ultraprecisietechnologie aan de Cranfield University, is komend jaar president van de European Society for Precision Engineering and Nanotechnology (Euspen). Hij vindt dat we het researchspel in Europa slim moeten spelen. We moeten vooral samenwerken en goed omspringen met de schaarse butgetten. ’Het gevaar is dat we onze research dubbel doen.‘

We ontmoeten Paul Shore afgelopen september op de Industrial Technologies-conferentie in Brussel. Dit internationale forum brengt industrie, researchorganisaties, universiteiten en politiek bijeen met als doel een betere samenwerking. Shore gebruikt zijn keynote in Brussel vooral om een lans te breken voor precisietechnologie als basis voor vooruitgang in cruciale gebieden als hernieuwbare energie, kernfusie, milieu en gezondheidszorg. Daarnaast is het vakgebied de drijvende kracht achter massamarkten als chips en displays.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen