Honderd banen weg bij Océ R&D in Venlo

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Océ wil honderd banen schrappen bij zijn R&D-afdeling in Venlo. Dat heeft de producent van afdruksystemen vandaag bekendgemaakt aan zijn medewerkers. Het gaat om ongeveer zestig vaste en veertig tijdelijke arbeidsplaatsen. Bij R&D in Venlo werken momenteel circa duizend mensen. Océ heeft de ondernemingsraad geïnformeerd over het voornemen en gaat met de vakbonden in gesprek over een sociaal plan. Zodra beide trajecten zijn afgerond, krijgen de betrokken medewerkers bericht. Naar verwachting zal dat begin oktober zijn.

De maatregel is onderdeel van het in juli aangekondigde plan om wereldwijd zeshonderd banen te laten vervallen. Daarmee probeert Océ de economische tegenwind het hoofd te bieden. De Venlonaren zien hun omzetgroei afvlakken als gevolg van de lage dollar, de hoge inflatie en de oplopende energie- en grondstofprijzen. Daarbovenop komen de negatieve effecten van de kredietcrisis in twee gebieden waar Océ actief is, de bouw en de financiële sector. Wereldwijd is het bedrijf bezig de organisatie efficiënter te laten werken en waar mogelijk kosten te reduceren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.