Honderd banen op de schop bij Punch Powertrain

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden staan 100 van de 220 arbeidsplaatsen op de tocht. Dat meldt Trends. De directie zegt de maatregel te moeten nemen vanwege de slechte automotivemarkt, voornamelijk in Azië. De vestiging in Sint-Truiden maakt transmissies voor personenauto‘s.

De bonden hebben het massaontslag niet zien aankomen. De laatste tijd hebben de werknemers al flink wat ingeleverd. Vorig jaar ging er een streep door het drieploegensysteem en wordt er alleen overdag gewerkt. Sinds begin dit jaar hanteert Punch het systeem van tijdelijke werkeloosheid waarbij het personeel slechts een kwart van de weken werkt.

Enige tijd geleden maakte de Punch-directie nog bekend dat er contracten op stapel stonden met nieuwe Chinese klanten. Nu blijkt dat de verwachte omzet de kostenstructuur van het bedrijf niet zal veranderen en de Chinese Punch-vestiging trager loopt dan verwacht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.