Holle-asservo’s AMK met grotere boring

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

AMK Aandrijf- en Besturingstechniek heeft de boring van zijn Spindasyn-holle-asservomotoren vergroot. De aandrijvingen met bouwgrootte SKT 10 hebben nu een 25 mm grotere boring van 65 mm. Hierdoor sluiten hun prestaties nog beter aan bij de op de markt verkrijgbare kogel- en rollenomloopspindels.

Bij de Spindasyn-servo‘s worden kogel- en rollenomloopmoeren rechtstreeks bevestigd aan de motor. De moeren draaien dus rond, terwijl de spindel stilstaat. Daardoor slingert deze niet op en neemt de dynamiek toe. Ook vervalt de aslagering van de spindel, omdat de lagering van de Spindasyn de axiale krachten opneemt. Dit geeft een uiterst stijf, spelingsarm, nauwkeurig, compact en eenvoudiger uit te lijnen mechatronisch systeem.

De modulaire opbouw van de Spindasyn maakt het mogelijk om voor iedere toepassing de juiste motor te kiezen. De servo‘s zijn er in twee bouwgroottes (SKT 7 en SKT 10) met verschillende motorlengtes, hebben een blinde boring of een volledig doorgaande holle as, zijn convectie- of vloeistofgekoeld en halen een koppelbereik tussen 11 en 310 Nm. Een mechanische houdrem is optioneel. De motoren zijn verkrijgbaar met verschillende lageringen en encodertypes. De bevestiging van de spindelmoer is merkonafhankelijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.