Holland Instrumentation brengt innoverend Zuid-Holland bijeen

Alexander Pil
12 mei 2016

Het Zuid-Holland Instrumentation Event 2016 trok eind maart een recordaantal van ruim tweehonderdvijftig bezoekers. Organisator Holland Instrumentation bestaat nu ruim drie jaar en weet zich inmiddels gesteund door bijna honderd bedrijven, kennisinstellingen en overheden, een subsidie vanuit de provincie en een groeiend aantal partners. Doelstelling is om het hightechnetwerk in Zuid-Holland te versterken door de samenwerking te verbeteren en het netwerk beter op de kaart te zetten. Dat laatste lijkt al aardig te lukken: de regionale ontwikkelingsmaatschappij Innovationquarter breidt zijn werkzaamheden op dit vlak flink uit en Holland Instrumentation zit aan tafel bij de totstandkoming van een regionale ontwikkelingsagenda.

Om het Zuid-Hollandse netwerk verder te versterken, heeft Holland Instrumentation onlangs een tribe gestart. Dit virtuele netwerk versterkt samenwerking door mensen met vragen en talenten bijna automatisch aan elkaar te verbinden. Binnen de tribe van Holland Instrumentation worden samenwerkingen op het gebied van robotica, netwerkvorming, pr en andere relevante onderwerpen gestart. Alle deelnemende organisaties worden aangehaakt en kunnen naar believen meerdere personen in hun eigen organisatie aanwijzen die kunnen meewerken.

Ook nieuw is de coachingspool voor ondernemerschap. Uit een onderzoek en enquête is namelijk gebleken dat er behoefte is aan coaching en masterclasses door ervaren hightech-ondernemers, voor jonge ondernemers en voor werknemers die zich binnen hun bedrijven ondernemender willen opstellen. Binnenkort wordt een coachingspool opgericht waarvoor zich al tien ervaren ondernemers hebben aangemeld.