Holland High-Tech

John Blankendaal is programmamanager High-Tech Systems bij de Bom.

Leestijd: 3 minuten

Over een aantal jaren kan Nederland tot de wereldtop behoren in de hightech, groene chemie, de medische life sciences, de duurzame energie, de agrofood en nog een stuk of wat topsectoren. Dat valt op te maken uit de actieplannen die de topsectoren vrijdag 17 juni hebben neergelegd bij minister Verhagen.

De minister beloonde hun presentaties ter plekke met de toezegging dat hij de technologische topinstituten in elk geval tot eind 2012 financieel in de lucht houdt. Over de periode daarna valt met hem te praten. Ook maakt hij 500 miljoen euro extra vrij uit de rijksbegroting teneinde R&D-inspanningen aftrekbaar te maken voor de vennootschapsbelasting. Wat hij verder met de adviezen wenst te doen, wordt pas in september duidelijk. Wat we niet moeten vergeten, is dat de topsectorenaanpak is gestart als een bezuinigingsoperatie. Niet vanuit een overheidsambitie, maar vanuit kostenbesparing.

Dat een aantal boegbeelden zich dermate betrokken voelt om zich hiervoor te lenen, is hen aan te prijzen. Met name Amandus Lundqvist heeft zich zeer ijverig van zijn taak gekweten. Zelfs voor het officiële startschot van de topteams was Lundqvist met zijn team aan het werk. Het topteam Hightech Systemen en materialen (HTSM) heeft zijn taak met veel zorg uitgevoerd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen