Hogeschool Rotterdam geeft gratis proefles mechatronica

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Op donderdag 17 maart organiseert Transfergroep RDM Campus, onderdeel van de Hogeschool Rotterdam, voor het eerst gratis proeflessen in mechanical engineering en risicobeheersing. Bij de proefles mechanical engineering wordt ingegaan op rapid prototyping, mechatronica en onderhoud. Onderwerpen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld het werken met moderne Cad-systemen en een kennismaking met de 3D-printer. De proefles over risicobeheersing richt zich op de preventie en repressieve beheersing van risicobronnen. Dit varieert van wegwijs maken in de basiseigenschappen van (gevaarlijke) stoffen, risicoanalyse en toxicologie tot het behandelen en toepassen van milieuvergunningen.

De gratis lessen zijn een voorproefje van het aanbod technische trainingen die zijn opgezet door de Transfergroep RDM Campus om in te spelen op de behoefte aan hoogopgeleide technische vakmensen in de regio Rijnmond. Door middel van de trainingen kunnen technici, ontwerpers, werktuigbouwkundigen en adviseurs geaccrediteerde deelcertificaten halen op bachelor-, post-hbo- en masterniveau. De trainingen worden gehouden op de RDM Campus, het voormalige gebouw van de Rotterdamsche Droogdokmaatschappij.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.