Hoge starheid en zware lasten geen probleem voor SMC-actuator

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Met de lancering van de LEJ-serie blijft SMC zijn assortiment aan elektrische actuatoren verder uitbreiden met meer opties voor grotere lasten. De LEJ heeft een lineaire dubbele-asgeleiding, garandeert een hoge starheid en levert nauwkeurige prestaties. De LEJ is ruimtebesparend dankzij zijn lage profiel en constructie met laag zwaartepunt waardoor de totale hoogte en het totale gewicht in vergelijking tot de LJ1-serie met respectievelijk 36 en 37 procent zijn verminderd.

De serie is verkrijgbaar in twee aandrijftypes. De spindelaandrijving LEJS is geschikt voor de herhaaldelijke accurate verplaatsing van horizontale werklasten tot 85 kg. De LEJB met riemaandrijving levert een verbeterde productiviteit dankzij zijn hoge snelheid en de mogelijkheid om horizontale lasten tot 20 kg te verplaatsen. De LEJ‘s zijn uitvoerbaar met de AC-servomotoraandrijvingen van SMC waaronder de incrementele controller LECSA en de absolute types LECSB, LECSC en LECSS en is geschikt voor algemene industriële machines die transport vereisen, zoals pick & place, lijmverdelers en hogesnelheidsbaantoepassingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen