Hoe NTS veilig omgaat met zijn data

Alexander Pil
Leestijd: 6 minuten

NTS heeft een netwerk aan vestigingen en fabrieken, in Nederland en ver daarbuiten. Veilige informatieoverdracht tussen al die sites is essentieel, temeer omdat ze werken met ip dat over het algemeen niet van het bedrijf zelf is. It-manager Marcel Diemont vertelt over de uitdagingen en oplossingen.

Anderhalf jaar is Marcel Diemont nu aan de slag bij NTS. Zijn rol als it-manager maakt hem verantwoordelijk voor de it én de ot binnen de organisatie. ‘Ik ga dus niet alleen over de laptops en de werkplekken, maar net zo goed over de productieautomatisering in onze fabrieken’, legt hij uit. ‘De it- en ot-werelden komen steeds dichter bij elkaar te liggen, dus het is helemaal niet gek om ze bij één persoon onder te brengen.’

Zoals veel bedrijven heeft ook NTS een groot deel van zijn it uitbesteed. Denk aan de fileserver en de helpdesk. ‘Maar je ziet steeds nauwere integratie tussen bijvoorbeeld de Office-pakketten en de software die we in ons productieproces gebruiken’, vertelt Diemont. Dan is het verstandig om één iemand aan te wijzen om het overzicht te bewaren, wil hij maar zeggen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.