Hoe betrouwbaar is mijn product echt?

Leestijd: 5 minuten

Traditionele methodes om de betrouwbaarheid van een product te bepalen, laten nogal eens te wensen over. Flanders Make ontwikkelde nieuwe technieken en tools die maken dat de productbetrouwbaarheid met minstens vijftig procent beter kan worden vastgesteld.

Iedereen heeft het zich wel eens afgevraagd bij de aankoop van een auto, een smartphone of een broodrooster: hoe betrouwbaar is dit product echt? Consumenten en ook bedrijven stellen vragen over de betrouwbaarheid en de levensduur van de producten die ze kopen. Betrouwbaarheid weerspiegelt immers kwaliteit en geloofwaardigheid van een merk. Producenten spelen hier gretig op in bij hun marketing en geven maar wat graag schattingen van de betrouwbaarheid van hun producten. Helaas zijn deze schattingen vaak niet representatief en weinig accuraat.

De hoofdreden hiervoor is het ontbreken van een goede aanpak. De gevolgde methode voor de analyse van velddata is bijvoorbeeld niet meer valide of de gebruikte predictiehandboeken zijn gedateerd voor moderne elektronica. Om consumenten en producenten te helpen bij deze problematiek ontwikkelde en evalueerde Flanders Make een aantal tools en methodieken (zie tabel voor een overzicht). Dankzij deze ontwikkelingen kan de productbetrouwbaarheid of levensduur minstens vijftig procent nauwkeuriger worden ingeschat dan wanneer de klassieke aanpak wordt gevolgd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen