HMS knoopt Profinet aan IRT

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

HMS Industrial Networks breidt zijn Profinet-productlijn uit met de Anybus-S Profinet-IRT-interface met optische vezelconnectoren. De embedded communicatiemodule, Anybus-S for Profinet, combineert een Profinet-interface met IRT-functies volgens de Class C-standaard. De intelligente communicatiemodule is gebaseerd op de Ertec-200-technologie van Siemens en omvat alle analoge en digitale componenten voor een effectieve Profinet-I/O-interface met IRT-eigenschappen, inclusief een geïntegreerde tweeport realtime schakelaar.

Deze module is specifiek bedoeld voor gebruik in de auto-industrie. Veel autoproducenten gebruiken fiber optic-technologie in hun bestaande Interbus-installaties en migreren momenteel naar Profinet met optische vezeltransmissie. De overstap naar Profinet wordt gezien als een natuurlijke evolutie vanuit Interbus en zal de komende vijf jaar stapsgewijs worden doorgevoerd.

De koppeling met het fysieke netwerk wordt gemaakt via twee optische SC-RJ-vezelconnectoren. De on-board Ertec-200-processor van Siemens neemt het complete Profinet-protocol autonoom voor zijn rekening om de hoofdprocessor van het veldapparaat volledig te kunnen ontlasten. De tweeport Ram-gebaseerde hardware- en software-interface van de module is standaard en functioneel identiek aan alle andere Anybus-S-modules.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen