HMI’s Omron krijgen Ethernet-optie

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Omron heeft de mogelijkheden van zijn touchscreen-HMI-terminals uit de NQ-serie uitgebreid door modellen toe te voegen die over Ethernet kunnen communiceren. Zo kunnen de terminals via links tot wel honderd meter via Ethernet worden verbonden met meerdere besturingen en motioncontrollers van de fabrikant. Hierdoor kunnen gebruikers ze makkelijk integreren in automatiseringssystemen.

De Ethernet-poorten op de nieuwe terminals zijn al geconfigureerd, zodat ze direct uit de doos kunnen worden gebruikt. Ze kunnen niet alleen worden ingezet voor communicatie met besturingen zoals de CP1 PLC-familie, maar ook voor het up- en downloaden van een HMI-project. Met het Fins-protocol van Omron is het zelfs mogelijk om met externe applicaties te communiceren en om te lezen en te schrijven naar het datageheugen van de NQ.

De nieuwe NQ-modellen zijn verkrijgbaar met schermen van 3,5 en 5,7 inch. Ze beschikken over een tft-display met ledachtergrondverlichting voor goede helderheid, goed contrast en levendige kleuren. De terminals hebben behalve een touchscreen ook enkele vrij programmeerbare functietoetsen waarmee veelgebruikte functies snel en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen