Hittech verdubbelt omzet door acquisitie Prontor

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De hightechleverancier Hittech Group uit Uitgeest heeft alle aandelen van Prontor uit Baden Württemberg overgenomen van VTC Holding in München. Prontor ontwikkelt, produceert en assembleert modules en systemen voor met name de medische en optische industrie. Prontor, tot 2006 onderdeel van de Zeiss Groep, behaalde in 2013 met 250 medewerkers een omzet van 44 miljoen euro.

Hittech Group is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid. Met deze grote uitbreiding verbetert Hittech zijn positie in de markt en ontstaat ‘een uitgebalanceerde portfolio van klanten’ uit de industrieën voor halfgeleiders, medische systemen, laboratorium- en analyseapparatuur, en verpakkingen.

Door de overname bereikt Hittech een groepsomzet van 100 miljoen euro met ongeveer 550 medewerkers. Hiermee verwacht Hittech voorbereid te zijn op de verwachte verdere consolidering van de toeleveringsindustrie. Bovendien krijgt het toegang tot competenties in de optica en optomechatronica en vormt Prontor de beoogde springplank voor verdere groei in de belangrijke Duitse markt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.