Hittech neemt meerderheidsbelang in Maleisisch Wemac

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vorige week zette Hittech Group een stap voorwaarts in zijn expansiestrategie in Azië. Hittech heeft een meerderheidsaandeel genomen in Wemac Engineering, een specialist in nauwkeurige CNC-verspaning uit het Maleisische Penang. Het bedrijf gaat verder onder de naam Hittech Wemac.

Wemac heeft 45 hoogopgeleide medewerkers en beschikt momenteel over veertien drie-assige frees- en draaimachines en een klimaatgeregelde 3D-meetfaciliteit. Hittech vult dat binnenkort aan met drie top-end machines uit Nederland. Naast de high-end verspaningscapaciteit van Hittech in Nederland heeft de groep nu ook de mogelijkheid om goedkope onderdelen te produceren.

De Maleisische uitbreiding past binnen Hittechs groeiplannen in Azië. Hittech had al een tak in Maleisië: Hittech Assembly Malaysia. Beide poten zullen integreren en moeten uitgroeien tot zo‘n honderd medewerkers tegen eind 2013. Daarbij wil Hittech nog een productieafdeling voor prototypes en een engineeringsbureau oprichten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.