Hittech in zee met Noorse titaniumprinter

Alexander Pil
4 februari 2015

Norsk Titanium (NTI) en Hittech Group halen de banden aan. Samen willen de bedrijven de Europese halfgeleidermarkt en andere precisie-industrieën bedienen met kwalitatieve 3D-geprinte titanium componenten. NTI brengt zijn nieuwe 3D-printtechnologie in om grote near-net-shape titanium componenten in grote volumes te produceren. Hittech levert productontwikkelkennis en geavanceerde machines.

Een ander belangrijk doel van de samenwerking is om de interfaces tussen productontwikkeling, additieve productie en afwerkmachines te optimaliseren. Substantiële kostenreductie is mogelijk door individuele stappen in een bredere context te bekijken. Kennisdeling is daarvoor essentieel.

‘De 3D-printtechnologie van NTI draagt sterk bij aan het huidige portfolio van productietechnieken bij Hittech’, zegt Marco Verloop van het Delftse ingenieursbureau. ‘NTI’s technologie stelt ons in staat om additieve productie effectief in te zetten voor grote titanium delen in grote volumes. Dat zal uiteindelijk leiden tot kostenreductie, kortere aanlooptijden en designflexibiliteit.’