Hittech in nieuwe levensfase

Alexander Pil
Leestijd: 7 minuten

Cor Heijwegen en Beer Wentink stonden aan de wieg van de Hittech Group. Nu ze allebei de zeventig zijn gepasseerd, geven ze het stokje door. Investeerder Emiel van Dommelen is ingestapt als meerderheidsaandeelhouder. En Eric Driessen is per 1 juli de nieuwe directeur van het bedrijf vol groeiplannen.

Deze zomer treedt Cor Heijwegen (72) terug als algemeen directeur van Hittech Group. En dat doet hij met pijn in zijn hart. ‘Ik vind het lastig om los te laten’, geeft hij grif toe, ‘en ik had best nog een paar jaar kunnen doorgaan. De energie heb ik gelukkig ook. Maar het is goed om nu een stapje terug te doen.’ Om de continuïteit van de organisatie te waarborgen, wordt Heijwegen voorzitter van de raad van commissarissen van Hittech en blijft hij betrokken als minderheidsaandeelhouder.

Heijwegen laat Hittech wel met een gerust hart achter. De omzet steeg in 2017 naar 105 miljoen euro en de markt floreert. Er ligt een stevige groeiambitie om binnen een paar jaar door te groeien naar tweehonderd miljoen. ‘Om dat doel te kunnen halen, hebben we met veel investeerders gesproken’, vertelt Heijwegen. ‘Het moest natuurlijk een partij zijn die onze strategie ondersteunt. Maar het belangrijkste: we zochten iemand die zich voor tien tot twaalf jaar wilde committeren. De meeste investeerders gingen niet verder dan drie tot vijf jaar. Dan gaat het echter te veel over de korte termijn, over buy and build, over vlug zakendoen; dat wilden we niet. Het gevolg is dat we waarschijnlijk niet de topprijs hebben gekregen, maar dat vind ik niet zo interessant. De continuïteit staat voorop. In Emiel van Dommelen hebben we de juiste investeerder gevonden.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.