Hittech Group opent hoofdkantoor op Ypenburg

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Vorige week opende de Hittech Group officieel zijn nieuwe hoofdkantoor op het Haagse industrieterrein waar voorheen het roemruchte vliegveld Ypenburg lag. Ook de Delftse ingenieurs van Hittech Multin verhuisden naar deze nieuwe locatie en zitten nu dicht bij de productie van Hittech Machining die al langer op Ypenburg draait.

De Hittech Group ontstond toen Cor Heijwegen en de huidige financieel directeur Beer Wentink in 1993 de Hoogovens Industriële Toeleveringsbedrijven (HIT) van het Muidense metaalbedrijf losmaakten. Heijwegen en Wenting herstructureerden de voormalige divisie voor bewerkingsprocessen voor ruw staal en aluminium en maakten er een veelzijdige materiaalspecialist en hoogwaardige hightech toeleverancier van. Inmiddels bestaat de groep uit tientallen businessunits, waarbij Hittech het beleid toepast om maximaal honderd mensen werkzaam te hebben in elke activiteit.

In 2014 maakte Hittech een grote klapper met de overname van Prontor, een voormalig onderdeel van Zeiss. Prontor levert onder meer toe aan de medische divisie van Zeiss. Onder leiding van Hittech ondergaat het bedrijf in Bad Wildbad (bij Stuttgart) momenteel een cultuurverandering – tot genoegen van de grote opdrachtgever uit Oberkochen, zo bleek uit een lezing van Carl Zeiss Meditec. In de komende Mechatronica&Machinebouw een uitgebreid verslag.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.