Hittech en 3T RPD partneren in 3D metaalprinting

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Systeemontwikkelaar Hittech Group is een partnership aangegaan met de Britse specialist in additieve productie 3T RPD. Binnen de samenwerking legt 3T RPD zich toe op het gehele printproces waaronder Cad/Cam, printing en warmtebehandeling. Hittech richt zich op het ontwerp, de machinale nabewerking en de assemblage van driedimensionaal geprinte metalen producten.

Marco Verloop van Hittech Group legt uit hoe de samenwerking tot stand is gekomen: ’Vanuit Hittech zijn we voor onze klanten voortdurend op zoek naar de beste techniek voor specifieke toepassingen en het lijkt erop dat 3D metaalprinting de oplossing gaat worden voor een toenemend aantal vraagstukken. De vraag van onze klanten om toegang te bieden tot dergelijke technologieën nam daarom snel toe. De strategie van Hittech is er echter gebaseerd dat ieder afzonderlijk Hittech-bedijf zich richt op een beperkt aantal kerncompetenties en zich als doel stelt om daarin de beste te zijn. De kennis van 3D metaalprinting is zeer specialistisch en daarom niet iets wat je er zomaar bij doet. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij die deze technologie als belangrijkste competentie heeft en daarin uitmuntend presteert. 3T RPD heeft al jarenlang ervaring met het 3D printen van kunststoffen en metalen en heeft inmiddels de stap gezet naar seriematige productie. Daarbij zijn productiviteit, reproduceerbaarheid en kwaliteit belangrijke voorwaarden. 3T RPD was op zoek naar een professionele partij met kennis van ontwerp en engineering en ruime ervaring op het gebied van near-net-shape-verspaning om de keten van ontwerp tot assemblage van geprinte producten compleet te maken.‘

De twee partners zien het ontwerpen, printen en nabewerken als één systeem en niet als afzonderlijke processen. Dit betekent dat er tussen partijen intensief kennis moet worden gedeeld om een maximaal resultaat te behalen. Dat is de belangrijkste reden voor het tekenen van de overeenkomst waarin het partnership formeel is vastgelegd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.