Hittech-directeur Driessen ziet kans op omzetverdubbeling

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Eric Driessen nam vorige week officieel het Hittech-directeurschap over van Cor Heijwegen met een symbolische aluminium estafettestok. Heijwegen blijft als commissaris verbonden aan de bedrijvengroep. Eerder legden beiden al een ambitieuze strategie neer. Hittech gaat voor een omzetverdubbeling op een termijn van drie tot vier jaar. Emiel van Dommelen, met 60 procent de nieuwe grootaandeelhouder zorgt voor de financiële backing. Van Dommelen gaat naar eigen zeggen voor de lange termijn.

Binnen enkele jaren groeien naar een omzet van tweehonderd miljoen euro betekent bedrijven overnemen. Hittech deed dat eerder met de acquisitie van Prontor (2014), een Duitse optomechatronische specialist die acht jaar eerder afsplitste van Zeiss.

Het is op dit moment echter bepaald geen acquisitieseizoen. ‘Slechte en matige spelers zijn voor ons niet interessant en voor uitblinkers betaal je op dit moment de hoofdprijs’, zegt Driessen. Toch denkt hij dat er kansen zijn. ‘Je moet zoeken en een beetje geluk hebben, maar er zijn altijd spelers die bij investeerders aankloppen en niet worden begrepen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.