Hitma presenteert extended-serie beluchters Descase

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Tijdens World of Technology & Science 2014 introduceert Hitma Filtratie de nieuwe extended-serie beluchters van het Amerikaanse Descase. Deze nieuwe reeks heeft een hoge luchtdoorstroom en een lange levensduur van de droogstof (silicagel), aldus de distributeur. De beluchters zijn voorzien van terugslagkleptechnologie. Dit is ideaal voor hydrauliektanks, grote opslagtanks, windturbines, tandwielkasten en voor toepassingen in de luchtvaartindustrie en petrochemische industrie.

Hoe werkt het? Wanneer het filter vochtige, verontreinigde lucht aanzuigt, zal het 3-micronpolyester filterelement vuildeeltjes afvangen. De silicagel neemt het aanwezige vocht in de lucht op. De verkleuring van het silicagel geeft de mate van verzadiging met vocht aan. Wanneer lucht uit het reservoir wordt geblazen, zorgt de bovenste schuimrubberlaag ervoor dat de olienevel niet in contact komt met de droogstof of terugkeert in de atmosfeer. Aanvullend is de beluchter uitgerust met een stevige nylon standpijp en polypropyleen honingraatring die direct olienevel verzamelt en als druppels laat terugstromen naar het reservoir. Onderin de beluchter zitten zes paraplu-terugslagkleppen die het hydraulische of smeeroliesysteem isoleert van de vochtige buitenlucht. Dit verlengt de levensduur van de beluchter en beschermt het systeem maximaal.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen