Hitachi Nederland koopt extra lasrobots voor zware machines

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Alblasserdamse robotintegrator Valk Welding heeft onlangs drie Panasonic-booglassystemen geïnstalleerd bij de vestigingen van Hitachi Construction Machinery Europe in Amsterdam en Oosterhout (Noord-Brabant). Hiermee wil de fabrikant van bouw- en graafmachines zijn productiecapaciteit verhogen om in te kunnen spelen op de verwachte marktgroei de komende jaren. Het gaat om robots van het type TA 1900 WGH, de grootste uit Panasonics Tawers-serie. Alle drie beschikken ze over een lasstroombron van 500 A met 100 procent inschakelduur. Om de werkstukken exact te positioneren, hebben ze manipulatoren die de producten tijdens het lassen roteren. De twee nieuwe Amsterdamse installaties zijn zogeheten portaalsystemen, waarbij de lasrobot voor een optimaal bereik is gemonteerd aan een langs-, dwars- en hoogteverplaatsing.

Om de kwaliteit van de laswerkzaamheden met grotendeels meerlagentechniek te waarborgen, past Hitachi thick plate-software toe. Deze programmatuur heeft Panasonic ontwikkeld in nauwe samenwerking met fabrikanten van graafmachines, speciaal voor toepassing bij zwaar laswerk in meerdere lagen. De software biedt een grote variëteit van zoekalgoritmes die niet alleen de positie maar ook de geometrie van de lasnaad kunnen detecteren.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.