‘Historisch dieptepunt’ voor Picanol

Leestijd: 1 minuut

De Picanol Group heeft in 2008 een geconsolideerde omzet neergezet van 283 miljoen euro. Dat is bijna een derde minder dan de 413 miljoen uit 2007. Het bedrijf sluit het boekjaar af met een geconsolideerd nettoverlies van 15,54 miljoen euro. In 2007 maakte het nog 6,5 miljoen winst.

Zoals verwacht was 2008 een erg moeilijk jaar voor Picanol. In de eerste helft van het jaar werd het bedrijf uit Ieper geconfronteerd met een sterk dalende vraag naar weefmachines. Wereldwijd werden investeringen in nieuwe weefmachines teruggeschroefd of uitgesteld. In het tweede halfjaar kreeg de van nature erg cyclische markt bovendien een extra tik door de vrees voor recessie en kredietschaarste. Weverijen bevroren hun investeringen nagenoeg en de vraag naar nieuwe weefmachines viel terug tot een historisch dieptepunt.

Omdat ook 2009 een moeilijk jaar belooft te worden, stelt Picanols raad van bestuur voor een kapitaalverhoging door te voeren van 15 miljoen euro. Grootaandeelhouder Stak Picanol heeft zich bereid verklaard om het gehele bedrag te waarborgen. De maatregel komt bovenop de eerder aangekondigde reorganisatie waarbij het bedrijf ongeveer 20 procent op de personeelskosten wil besparen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.