Hirschmanns switch in lagere prijsklasse

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Hirschmann Automation and Control voegt een Fast Ethernet-switch toe aan zijn Openrail-productassortiment: de RS 20 Basic. Deze switch is op Din-rails te monteren, is compatibel met zowel Profinet als Ethernet/IP en wordt standaard aangeboden met vier of acht twisted-pairpoorten (RJ 45). Twee van deze aansluitingen zijn optioneel als glasvezel-uplinkpoorten (FX-SC) te configureren. Daarnaast zijn per poort verschillende temperatuurbereiken en speciale approvals te selecteren.

Het basissoftwarepakket bij de RS 20 complementeert de eerder verschenen Openrail-versies Professional en Enhanced aan de onderkant van het assortiment. Volgens Hirschmann biedt de RS 20-software een kostenefficiënte oplossing voor automatiseringsnetwerken waarbij geen behoefte is aan uitgebreide managementfuncties. De operationele status van de switches is ter plekke af te lezen met een signaalcontact. Een standaard browser geeft de informatie weer. Een andere centrale managementfunctie is de geïntegreerde SNMP-interface die het mogelijk maakt software voor netwerkbeheer te gebruiken.

De apparatuur beschikt over verscheidene statusschermen voor diagnose ter plekke. De Hiper-Ring-redundantiemethode waarmee in geval van een defect binnen 0,3 seconden naar een stand-byaansluiting wordt overgeschakeld, garandeert een hoge beschikbaarheid van het netwerk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen