Hightechtoeleverketen stroomlijnt zich

Paul van Gerven
Leestijd: 4 minuten

De hightechtoeleveranciers van multinationals willen met de oprichting van Brainport Industries hun ecosysteem een gezicht geven, naar klanten in binnen- én buitenland.

’Met Brainport Industries nemen de toeleveranciers zelf het initiatief en de regie voor de hightechketen. Door samen te werken, kunnen we ons ecosysteem verder professionaliseren en internationaliseren‘, motiveert voorzitter en NTS Group-CEO Marc Hendrikse de lancering van Brainport Industries (BI) op een drukbezochte bijeenkomst eind september op Eindhoven Airport. Het idee is dat kleine en middelgrote hightechbedrijven in de regio meer kunnen en moeten samenwerken om aan de wensen van hun OEM-klanten te kunnen voldoen, de grenzen van technologiehaalbaarheid te blijven oprekken, internationale klanten te lokken en de pool van potentiële werknemers te voeden.

Grote techniekbedrijven als ASML, Fei en Philips Healthcare zouden het liefst niet meer tot op detailniveau betrokken zijn bij alle ontwikkelinspanningen voor hun producten. Zij leggen dat liever zo veel mogelijk bij hun toeleveranciers. Tegelijk vragen de OEM‘s steeds grotere technologische hoogstandjes van hun ecosysteem, die tegen de grenzen aanlopen van het haalbare, of liever gezegd: het maakbare. En natuurlijk is er altijd de kwestie van kosten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen