Hightech-topsector openbaart innovatieroadmaps

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) heeft vlak voor kerst zijn roadmaps geopenbaard. Hierin staat hoe bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid de komende jaren willen samenwerken aan innovatie. De documenten vormen tevens de basis voor een sectoraal innovatiecontract, waarin partijen zich inhoudelijk en financieel verbinden aan concrete innovatiedoelstellingen voor 2012 en 2013. Het contract met onderliggende roadmap is inmiddels verzonden naar minister Verhagen van ELI, die naar verwachting half januari reageert en later in het voorjaar zijn handtekening zet.

Er zijn in totaal vijftien roadmaps opgesteld, variërend van de deelsectoren automotive en aeronautics tot photonics en printing. Aan de het innovatiecontract nemen zo‘n 700 bedrijven deel, resulterend in 470 letters of intent. HTSM-boegbeeld Amandus Lundqvist benadrukt dat het mkb daarin goed vertegenwoordigd is: driekwart van de deelnemers schaart zichzelf onder deze categorie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.