‘High-level supplychainmanagement nog in de kinderschoenen’

Alexander Pil
Leestijd: 7 minuten

Sinds afgelopen december is hij de nieuwe directeur van de NTS-divisie Development & Engineering. Hans Scholtz moet invulling gaan geven aan de nieuwe strategie van NTS waarbij het Eindhovense bedrijf zijn engineerskennis breder in de markt zet. Een kennismaking.

Hans Scholtz studeerde natuurkunde in Utrecht en promoveerde aan de VU in Amsterdam. Via het Natlab belandde hij in 1997 bij wat toen nog Philips Electron Optics heette. Scholtz bleef negentien jaar in dienst bij het bedrijf dat inmiddels onder de vlag van Thermo Fisher Scientific opereert. ‘Ik heb het zo lang volgehouden door om de drie jaar van functie te veranderen’, vertelt hij. ‘Ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen, daar krijg ik energie van.’ Scholtz was er wetenschapper, engineer, projectleider, programmamanager, productmanager en ten slotte r&d-directeur. ‘Research is fantastisch, maar ik miste de dynamiek van de productontwikkeling.’

Eind vorig jaar maakte Scholtz de overstap naar NTS, waar hij de divisie Development & Engineering onder zijn hoede kreeg. ‘De belangrijkste vaardigheid die ik vanuit Thermo Fisher meebreng, is het denken vanuit de klant. Wat wil hij precies, nu en in de toekomst?’, aldus Scholtz.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.