Het leven

Eric Hezemans is director systems development bij NTS.

Leestijd: 3 minuten

Het is weer lente en alles begint weer te groeien. Het leven wordt zichtbaar. Dat stemt ons allemaal blij want wat niet groeit, is dood. Maar wat wil leven, moet worden gevoed. Wat niet wordt gevoed, verdort alsnog. Al het mooie groen heeft licht nodig en wat elkaar het licht ontneemt, laat sterven. Zo vanzelfsprekend is de natuur en stap voor stap gaat de natuur voort want stappen maken is nodig om te groeien. De natuur staat nooit stil. Het is tijd om te zaaien want als u alsmaar oogst, wordt u geconfronteerd met alleen maar afsterven. In de natuur heeft niets het eeuwige leven.

Wat een filosofisch begin van een column zult u denken. Wellicht is deze niet-technische aanvliegroute u vreemd, zeker in Mechatronica. Toch zou ik u willen vragen deze basiswijsheden eens te laten weerklinken in uw dagelijkse werk of zelfs uw leven, u niet te verstoppen achter ’hebben is hebben‘ en de schijnbare veiligheid van een contract. Want alles wat u heeft, besluit ooit weer weg te gaan als u het niet meer voedt. U moet dus voeden en vernieuwen. Alleen dan kunt u genieten en blij zijn. U moet ook niet méér oogsten dan u hebt gezaaid want dan gaat het leven u oogsten.

Nu terug naar de realiteit. Wij willen zo graag succes hebben en werken voor een succesvol bedrijf. Wij willen leven in een succesvol land. U wilt dat uw voetbalclub wint en ga zo maar door. Als we dan weer naar de natuur kijken en ons gedrag daaraan durven te spiegelen, is het maar de vraag of we bijdragen aan een omgeving waarin dat ook allemaal kan gebeuren. Een sanerende overheid is niet de schuld van het inkrimpende bedrijfsleven. Zij reageren op de jaren waarin te veel is geoogst en te weinig gezaaid.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen