‘Het is heel leuk om te zien dat iemand de boodschap echt snapt’

René Raaijmakers
Leestijd: 4 minuten

Kees Verbaan en Hans Vermeulen kijken terug op de Passive damping-training bij ASML in Wilton, waarvoor ze in 2022 de hoogste trainersscore kregen bij High Tech Institute.

Kees Verbaan en Hans Vermeulen, de twee High Tech Institute-docenten van het jaar 2022, waren verrast met hun nominatie. Maar niet over de hoge waardering die daaraan ten grondslag lag. Die kwam van de deelnemers aan de Passive damping-training bij ASML Wilton in de VS. ‘Ons verhaal resoneerde daar’, zeggen beiden.

Vermeulen, tevens senior principal architect EUV optics systems bij ASML en deeltijdhoogleraar aan de TU Eindhoven: ‘ASML loopt sowieso vooraan qua ontwikkeling. Je ziet dat het echt nodig is geworden om deze technieken toe te passen. Er zitten meerdere dempers in een lithografische scanner. Wat zeg ik, je ziet ze all over the place.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen