Herverkaveling Apptech stroomlijnt Philips-R&D

Nieke Roos
Leestijd: 2 minuten

Philips Applied Technologies bestaat niet meer. Althans, niet meer als afzonderlijke eenheid. Per 1 januari zijn de activiteiten opgesplitst en ondergebracht bij twee andere organisatieonderdelen: de nieuwe poot Innovation Services, waar ze samengaan met Miplaza, en de Research-tak. Volgens woordvoerder Carlo van Pelt betreft het louter een ’herverkaveling‘, waarbij dan ook geen banen verloren gaan.

De Apptech-activiteiten die zijn toegevoegd aan Research vormen daar een eigen divisie: Product and Process Development. Deze onderzoekt en ontwikkelt producten en processen voor toepassingen op het gebied van health and well-being. Daarbij bedienen de voormalige Apptech-medewerkers niet alleen de andere Philips-segmenten, net als de rest van het nieuwe Research, maar ook externe partijen die actief zijn in gezondheidszorg en welzijn.

Innovation Services levert competenties, diensten en faciliteiten voor elke fase van de ontwikkeling. De focus ligt op industrieconsulting en R&D-ondersteuning, onder meer op het gebied van elektronicaontwerp, EMC, pilotproductie, procesinfrastructuur en -technologie. Ook de nieuwe divisie bedient zowel Philips als externe bedrijven.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.