Herstel markt halfgeleidermachines lijkt over top heen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

In augustus verwisselden er wereldwijd voor 1,81 miljard dollar aan halfgeleidermachines van eigenaar, iets minder dan de 1,86 miljard dollar die juli liet zien. Ook de book-to-bill-verhouding daalde licht, van 1,23 in juli naar 1,17 in augustus. Dat blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Semi.

Hoewel deze cijfers nog altijd een recordniveau vertegenwoordigen, zijn ze ook voer voor speculatie. Eind 2008 dook de cumulatieve omzet van halfgeleidermachinebouwers in een diep dal, om onmiddellijk te beginnen aan een gestaag herstel. Hoewel de book-to-bill-verhouding eerder dit jaar al een keer een lokaal maximum bereikte, is het voor het eerst in anderhalf jaar dat de omzet niet meer maand op maand groeide. Samen met zorgelijke berichten uit de consumentenmarkt is het verleidelijk om te concluderen dat de piek bereikt is. Een recordjaar wordt het echter hoe dan ook.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.