Hermes kiest geld voor zijn Océ-eieren

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Hermes staakt zijn verzet tegen de overname van Océ door Canon en gaat zijn aandelen aanbieden aan het Japanse concern. Het vindt de prijs van 8,60 euro per stuk nog steeds te laag, maar accepteert het bod nu toch omdat zijn cliënten daar het meest bij gebaat zijn. Onder Océs nieuwe bestuursstructuur is de positie van minderheidsaandeelhouders te onzeker, schrijft het Engelse hefboomfonds in een persverklaring.

Canon heeft zijn bod inmiddels gestand gedaan. Na het sluiten van de aanmeldingstermijn begin maart hadden de Japanners al ruim 71 procent van de gewone Venlose aandelen in handen. Daar kunnen ze nu dus de 3,3 procent van Hermes bij optellen. Aandeelhouders die nog niet op het bod zijn ingegaan, kunnen dit alsnog doen tijdens de na-aanmeldingstermijn, die afloopt op 19 maart. De kritische Bermudaanse investeerder Orbis heeft eerder aangegeven zijn 10 procent niet te willen verkopen.

De overgave van Hermes volgt op de nederlaag bij de Ondernemingskamer. Die veegde begin maart het enquêteverzoek van het hefboomfonds en het eveneens Engelse pensioenfonds Universities Superannuation Scheme van tafel. Zij hadden de rechter gevraagd om de gang van zaken bij het overnameproces tegen het licht te houden, maar die zag daar geen aanleiding toe.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.