Henny Spaan president Euspen

Leestijd: 1 minuut

Henny Spaan is op de afgelopen Euspen-conferentie in het Spaanse San Sebastian officieel aangesteld als voorzitter van Euspen, de European Society for Precision Engineering and Nanotechnology. De afgelopen twee jaar was Spaan al vicepresident van Euspen. Spaan is oprichter en directeur van IBS Precision Engineering in Eindhoven.

Spaan is de eerste Nederlander die Euspen gaat leiden. Hij volgt de Leuvense hoogleraar Hendrik Van Brussel op. De nieuwe voorman wil het werk van zijn voorganger voortzetten: het Euspen-netwerk uitbreiden en de deelname van hightech bedrijven bij de organisatie versterken. Daarnaast wil hij de wisselwerking tussen wetenschap en industrie centraal stellen. Het Euspen-voorzitterschap duurt drie jaar.

De huidige economische crisis maakt netwerken zoals Euspen belangrijker, stelt Spaan. ’Het is voor hightech bedrijven zaak om bij te blijven en snel en actief aan de nieuwste technologische ontwikkelingen deel te nemen. Euspen biedt hiervoor het perfecte netwerk dat kennis van de laatste ontwikkelingen en resultaten van toonaangevende wetenschappelijk onderzoek breed verspreidt en de contacten tussen beide werelden stimuleert.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.