Hembrug ziet omzet verder stijgen

Alexander Pil
16 mei 2013

Hembrug Machine Tools heeft het afgelopen jaar de omzet verder zien stijgen. De Haarlemse fabrikant van harddraaimachines noteerde voor 2012 een ruim 20 procent hogere omzet ten opzichte van het jaar daarvoor. Deze groeicijfers zijn te danken aan de introductie van nieuwe machinetypes en de werving van nieuwe klanten, waarvan 40 procent afkomstig is uit nieuwe regio‘s zoals China, Israël, Polen en de VS.

De harddraaitechnologie van Hembrug zorgt voor een besparing op de finishbewerking van geharde werkstukken. Directeur Robert Nefkens: ’Het grootste deel van de nieuwe klanten heeft met de investering in een Hembrug-harddraaimachine dan ook een overstap gemaakt van slijpen naar harddraaien. Daarmee wint de Hembrug-harddraaitechnologie opnieuw marktaandeel ten opzichte van cilindrisch slijpen.‘ Voor dit jaar ligt de ambitie bij een gelijkblijvende omzet, waarbij Hembrug de bewerking van de VS en China verder zal intensiveren.

Hembrug heeft twee jaar geleden de samenwerking opgezet met een importeur en een agent in China. Dat heeft geresulteerd in de levering van een tiental Hembrug-machines die op dit moment bij bedrijven in die regio staan. Chinese bedrijven kozen vooral voor Mikroturn-modellen in specifieke configuraties. De referenties die nu lokaal zijn opgebouwd, ziet Hembrug als een goede basis voor verdere uitbreiding in China.

De VS waren een van de targetregio‘s waar Hembrug drie jaar geleden met de verkoop van zijn harddraaimachines is gestart. Opvallend is dat in die regio vooral de Mikroturn Base Line succesvol is. Volgens internationaal salesmanager Huub Balm is harddraaien al gekend in de VS en biedt Hembrug met de standaard Base Line-versie een concurrerend geprijsde machine. Om de activiteiten in de VS verder te intensiveren is het verkoopteam versterkt met een salesmanager en een service-ingenieur.