Hembrug Machine Tools in Spaanse handen

Alexander Pil
17 september 2019

Het Spaanse Danobat heeft de overname aangekondigd van het Nederlandse Hembrug Machine Tools, specialist in nauwkeurig harddraaien. Vanuit zijn hoofdkantoor in Haarlem bedient Hembrug vooral klanten in Europa, maar het heeft ook een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het bedrijf een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro. De partijen hebben geen financiële details bekendgemaakt.

‘De toegang tot Danobats wereldwijde platform en het concurrentievoordeel van het combineren van de twee complementaire technologieën slijpen en hoognauwkeurig harddraaien zijn grote stappen voorwaarts’, benadrukt Robert Nefkens, de ceo van Hembrug die ook na de overname aan het roer blijft staan.

De klanten van Hembrug zullen profiteren van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat; een servicemonteur in de Verenigde Staten is bijvoorbeeld al opgeleid. Bovendien zal de slijpexpertise van Danobat van pas komen in Hembrugs nieuwe hybride harddraai-/slijpmachines. Ook zal Hembrug gebruikmaken van Danobats automatiseringsoplossingen en het Industrie 4.0-aanbod.