Helmondse batterijscale-up Eleo overgenomen door Japanse multinational

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het Japanse miljardenbedrijf Yanmar Holdings heeft een meerderheidsbelang verworven in Eleo, een in Helmond gevestigde startup gespecialiseerd in batterijtechnologie. Yanmar, dat onder meer industriële dieselmotoren en zware machines produceert, zal de oplossingen van Eleo gebruiken om zijn elektrische aandrijflijncapaciteiten voor offroad-toepassingen te vergroten.

Eleo, voorheen Spike Technologies, is een spin-off van een studentenproject aan de TU Eindhoven rond de ontwikkeling van een ​​elektrische motorfiets. De startup richt zich op maatwerk batterijsystemen voor industriële machines, commerciële voertuigen, maritieme toepassingen en e-mobiliteit. Onlangs kondigde het aan een productiefaciliteit van 3000 m2 op de Automotive Campus in Helmond te gaan bowuen.

‘We zijn verheugd om samen te werken met Yanmar’, zegt Bas Verkaik, medeoprichter van Eleo. ‘Yanmars leidende positie, merkreputatie, wereldwijde netwerk en decennialange ervaring in offroad-toepassingen en Eleo’s geavanceerde modulaire batterijsystemen zijn een perfecte match om de acceptatie van elektrische aandrijflijnoplossingen wereldwijd te versnellen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.