Helmonds Ebusco ontwikkelt mee aan elektrisch vervoer München

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Ebusco gaat elektrische bussen en bijbehorende technologie ontwikkelen voor de Duitse stad München, en ter plekke testen. Na het Duitse Man is het Helmondse bedrijf de tweede voertuigfabrikant waarmee Stadtwerke München, dat de nutsvoorzieningen verzorgt, en ov-dochter Münchner Verkehrsgesellschaft (MVG) een (niet-exclusief) innovatiepartnerschap zijn aangegaan. Onlangs nam München zijn eerste twee elektrische bussen in gebruik, allebei uit Helmond.

Binnen het partnerschap met Ebusco zal de focus liggen op autonoom rijden en lichtgewicht constructies. Uiterlijk in 2019 willen de Helmondenaren een eerste lichtgewicht elektrische bus klaar hebben, die MVG dan gaat testen op de openbare weg in München. Een lichte constructie compenseert voor een deel het extra gewicht dat de batterijen introduceren, en kan een e-bus economisch een stuk aantrekkelijker maken. Voor een (deels) autonoom model hebben de partijen geen termijn genoemd.

De opdrachten stromen binnen bij Ebusco. De ontwikkeltak in Helmond verdubbelde het afgelopen halfjaar naar ruim veertig mensen, meldt Eindhovens Dagblad. Het Helmondse bedrijf assembleert zijn elektrische bussen nu nog in China, maar bij substantiële aantallen wil het een fabriek opzetten in Nederland.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.