Heidolph breidt uit met drie servomotoren

Clara Dorrepaal
Leestijd: 1 minuut

De Duitse fabrikant Heidolph heeft zijn pakket uitgebreid met een lijn servoaandrijvingen. Het programma omvat een serie van acht motoren en twee servoregelaars.

De Heimotion-servomotoren zijn uitwisselbaar met de motoren van Panasonic, Mitsubishi en Sanyo Denki. Ze zijn in drie afmetingen verkrijgbaar: voor hoogdynamische toepassingen heeft Heidolph een motor van zes bij zes centimeter en eentje van acht bij acht. Voor zwaardere toepassingen is er een motor met zijden van dertien centimeter.

De motoren zijn voorzien van een 14 bit resolver. De H60 en H80 hebben voor zowel het vermogen als de signalen een aangegoten kabel met een lengte van vijftig centimeter. De H130-motoren zijn voorzien van stekkers. De motoren zijn uit te breiden met een rem en een spiebaan op de as. Vanaf 2009 is ook een multiturn encoder verkrijgbaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen