Heidenhain introduceert hoogvacuümlinealen

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Terwijl in onderdruk- en vacuümtoepassingen de gewone meetsystemen volstaan, worden in hoog- en ultrahoogvacuüm bijzondere eisen gesteld aan de voor het positioneren gebruikte meetsystemen. Heidenhain heeft daarom linialen ontwikkeld speciaal voor toepassingen in hoogvacuüm en ultrahoogvacuüm. Bij deze systemen worden componenten toegepast met eigenschappen die speciaal toegespitst zijn voor het gebruik in vacuüm. Dit geldt bijvoorbeeld voor de behuizing, de printplaten en de gebruikte kit.

De vacuümtechniek speelt bij veel moderne productiemethoden en onderzoeken een belangrijke rol. Zo is in de elektronica en de dunnefilmtechniek vacuümtechnologie onmisbaar, net als bij het ontwikkelen van nieuwe materialen, in de biotechniek en in de medisch-technische wereld.

De vacuümmeetsystemen van Heidenhain bestaan uit een liniaal, een aftastkop en elektronica. Als toebehoren zijn klemmen, houders en vacuümlijm, net als vacuümdoorvoeren en verlengkabels beschikbaar. Voorbeelden van toepassingen voor lengte- en hoekmeetsystemen zijn onder andere elektronenmicroscopen, manipulatoren, XY-tafels, e-beam-microscopen ten behoeve van waferinspectie in de halfgeleiderindustrie of spectrometers voor het meten van de straling in een deeltjesversneller, zoals een synchrotron.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen