Heidenhain breidt uit in impulsgevers met bouwgrootte 35 mm

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Heidenhain breidt zijn productspectrum van standaard impulsgevers in bouwgrootte 35 millimeter verder uit. Het bedrijf introduceert een nieuwe generatie impulsgevers die een behuizing hebben met een diameter van 35 millimeter, met beschermingsklasse IP64 en een absolute positievorming met functional safety-technologie. Hiermee komen nieuwe toepassingen beschikbaar in de automatisering, de medische techniek en in de halfgeleiderindustrie.

De nieuwe absolute encoder met zuiver seriële dataoverdracht biedt in de Endat 22-versie een single-turn-resolutie van 23 bit en een 12 bits multiturn-resolutie. De voedingsspanning bedraagt 3,6 tot 14 V. De veilige positiemeetsystemen verzenden over de bidirectionele seriële interface twee onafhankelijk van elkaar gevormde positiewaardes. Daarmee zijn ze  gecertificeerd volgens EN Iso 13849, EN 61508 en EN 954-1 voor het Performance Level D en Safety Integrity Level 2 respectievelijk categorie 3.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen