Hbo-opleiding mechatronica in Venlo beste van Nederland

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

Van de mechatronica-opleidingen op hbo-niveau steekt Venlo met kop en schouders boven de rest uit. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018 waarin duizenden enquêtes onder studenten en experts zijn verwerkt. Fontys Venlo krijgt een waardering van 84. ‘De studenten vinden de lesinhoud interessant en de docenten zijn inhoudelijk en didactisch sterk, en geven bovendien picobello begeleiding’, staat te lezen in de Keuzegids.

De andere vier opleidingen (Saxion in Enschede, Avans in Breda, Haagse Hogeschool in Delft en Fontys in Eindhoven) krijgen een bescheidener oordeel van rond de 60. ‘De kwaliteit is grotendeels in orde met hier en daar een milde klacht of klein compliment. Zo zijn de experts enthousiast over Eindhoven, maar vinden de studenten de faciliteiten zoals de bibliotheek minder goed.’

Werktuigbouwkunde

Over de bachelors werktuigbouwkunde zijn de experts vrij eenduidig: ze voldoen allemaal, maar alleen Leeuwarden krijgt een extra complimentje voor het lesprogramma, de docenten en de kwaliteitszorg. De studenten zijn minder eenduidig. Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch scoort het beste (76). Studenten daar zijn het meest positief over de studiefaciliteiten, zoals de digitale leeromgeving. Zes andere opleidingen halen ook heel behoorlijke scores: Windesheim in Zwolle (72), Hanze Hogeschool in Groningen (68), HU in Utrecht (66), Inholland in Alkmaar (66), NHL in Leeuwarden (66) en Saxion in Enschede (64). Studenten van deze opleidingen zijn blij met de manier waarop ze worden getoetst en beoordeeld. Ook vinden de studenten dat ze goed worden begeleid. Fontys in Eindhoven krijgt de laagste waardering (42).

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.