HBM levert complete meetketens voor productieprocessen

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Hottinger Baldwin Messtechnik (HBM) brengt complete meetketens op de markt voor het opnemen van kracht en koppel. De meetketens bevatten de benodigde sensoren, de elektronica en de software voor de verwerking van de meetgegevens. Engineers en systeemontwerpers hoeven dus geen afzonderlijke componenten van verschillende leveranciers meer te kiezen en te integreren. De meetketens van HBM zijn te gebruiken voor het monitoren van kracht, verplaatsing en koppel in geautomatiseerde productie- en assemblageprocessen. Onderdelen die niet aan de vereiste specificaties voldoen, worden al tijdens het productieproces gesignaleerd. Dat vermindert de hoeveelheid afgekeurde producten.

De individuele componenten van de HBM-meetketens zijn ontwikkeld voor zware industri√ęle toepassingen. De ingebouwde MP85A-controller kan zelfs bij extreem hoge snelheden continu en realtime een breed scala aan procesparameters monitoren. De besturing communiceert over Ethernet met de server die de productie aanstuurt. De interface naar de uiteindelijke procesaansturing varieert van analoge signalen tot gedetailleerde monitoringsoftware. Via de MP85A is alle informatie over procesresultaten en meetcurves, maar ook over individuele componenten en machines, te selecteren en op te slaan.

De sensortechnologie kan optioneel worden aangevuld met een serie componenten die de installatie en montage in machines vergemakkelijken. Indien gewenst, kan HBM de gebruikers ondersteunen bij de implementatie van de oplossingen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen